Prachtige gele weilanden met de paardebloem

Plaats reactie
Famke
Berichten: 229
Lid geworden op: 17-11-2010 17:08

Prachtige gele weilanden met de paardebloem

Bericht door Famke » 15-04-2011 11:37

Afbeelding



Prachtige gele weilanden met de paardebloem


--------------------------------------------------------------------------------



De paardebloem is een plant die heel veel mensen weg willen hebben uit tuin en gazon. Toch is het een belangrijk geneeskruid.

In de tuin groeit wat je nodig hebt. En wat je uit wil roeien zou je eens een kopje thee van moeten zetten. Daar zijn veel verhalen over die dit ondersteunen.



Thee zet je van de open bloem en wat blad. Eventueel op smaak brengen met een beetje pepermunt. Paardebloem is een reinigend kruid. Met name de lever wordt gereinigd en weer aan het werk gezet.



Hoe merk je nou dat de lever gereinigd moet worden? Dromen, hoofdpijn, moeilijke stoelgang zijn enkele indicaties.

Misschien herken jij je in het beeld: eerst alles in orde of de basis moet goed zijn pas dan kom ik tot daden.



De paardebloem gaat pas bloeien als zijn hele rozet af is, vol bladeren die rondom zitten en over elkaar heen groeien. Dan pas zie je de knoppen verschijnen en de stralende bloemen staan er hoog bovenuit te bloeien met hun prachtige gele kleur.

De paardebloemmens is pas een zonnetje als hij of zij zich rondom beschermd voelt zowel letterlijk als energetisch.



Nog een paar mooie eigenschappen van de paardebloem.

Misschien wist je dit al maar het sap uit de steel kan helpen bij wratten. Een paar keer per dag aanstippen met het witte melksap en de wrat verdwijnt. Zo niet dan kan stinkende gouwe zeker uitkomst bieden.



Een paardebloemen recept voor gelei wil ik je niet onthouden.



wat heb je Nodig:
een litermaat vol met paardebloemen, die al helemaal open zijn. Géén steeltjes want die maken de gelei bitter.
Twee citroenen en twee sinaasappelen in stukjes, zonder schil.
1.5 liter water.
En 500 gram geleisuiker.
Laat de paardebloemen met het fruit een half uur zachtjes koken.
Zeef het geheel en voeg de geleisuiker toe.
Laat het langzaam koken tot de gewenste dikte.
Doe de prachtige gele gelei in potjes en proeven maar!

Met een kruidige groet,

Marjanne Huising


Plaats reactie