Koemis Koetjing - Voor een goede vochtbalans

Plaats reactie
Elisabeth
Site Admin
Berichten: 6960
Lid geworden op: 03-10-2010 22:14

Koemis Koetjing - Voor een goede vochtbalans

Bericht door Elisabeth » 21-02-2011 20:46


Koemis Koetjing - Voor een goede vochtbalans

Afbeelding



Koemis koetjing Volksnamen: Koemis Koetjing – Kumis kutjing - Remoekdjoeng – Daon Remoedjoeng - Kattensnor – Rattebaard - Orthosiphon stamineus – Orthosiphon spicata – Ortosifon, Javathee – Indische nierthee

Urinewegen: Allerlei ontstekingen aan de urinewegen met name blaasontsteking
Het middel bij nierstenen.
Bewegingsstelsel: Reuma, jicht, artritis.
Spijsvertering: Ontsteking aan de galwegen.
Hart en bloedsomloop: Bij regelmatig gebruik: dalen van het cholesterolgehalte en de bloeddruk.
Het urinewegstelsel of het vasthouden van vocht kan de plant die luistert naar de naam Koemis Koetjing de oplossing bieden. Dit plantaardige extract stimuleert de nierwerking. Onze nieren zijn boonvormig en vormen de urine. In die urine zitten de schadelijke stoffen uit ons bloed die zo ons lichaam verlaten

Koemis Koetjing stimuleert de nieren waardoor er een verhoogde urineafscheiding plaatsvindt. Afvalproducten in de urine verlaten zo sneller het lichaam. Bijwerkingen zijn niet bekend, ook niet bij langdurige toediening. Al in 1886 verschenen er artikelen waarin de positieve werking van de Koemis Koetjing wordt onderstreept.

Koemis koetjing heeft een zeer sterke werking op de nieren, het bevordert de toeneming van het keukenzout gehalte van de nieren, wat bloedzuiverend werkt. Voor allerlei infecties aan de urinewegen, vooral bij blaasontsteking, een uitgesproken specifiek middel bij nierstenen. Drijft urinezuren uit, pijnstillend, ontkrampt en verwijd de urineleiders, ontstekingsremmend. Ook een goed middel bij waterzucht. Activeert licht de galwerking. Preventief bij gal - en nierstenen. Bevordert de uitscheiding van urinezuren en chloriden (zout), wat het tot een belangrijk diureticum bij jicht en reuma maakt. Overigens is de werking alleen optimaal wanneer superieure kwaliteit wordt geïmporteerd.

Blaasontsteking - urineweginfecties:
Als de blaas uit zijn doen is of steeds ontvankelijk is voor kou.
De urineblaas is een bij de mens in lege toestand appelgroot orgaan, gelegen in de onderbuik en kan maximaal 0,7 L urine bevatten. De blaas vangt de voortdurend uit de urineleiders druppelende urine op en ontledigt zich periodiek via de urinebuis. Het ledige van de urineblaas geschiedt reflectorisch doordat de gladde spiervezels in de wand zich samentrekken, terwijl de sluitspier verslapt. Het ophouden van de urine bij aandrang tot lozing geschiedt door samentrekken van de willekeurige sluitspier om de urinebuis.

Voor vrouwen is de blaas vaak een gevoelig orgaan mede omdat de urinebuis kort is ongeveer 3 à 4 cm terwijl dit bij mannen 18 cm is. Blaasontsteking kan optreden wanneer zich in de blaas bacteriën bevinden. Het kan een zelfstandige ziekte zijn, maar ook in verband staan met ontstekingen elders in de urinewegen. De verschijnselen bestaan uit pijn of branderig gevoel bij het urineren, frequent urineren, een sterk geurende urine, eventueel koorts. Blaasontstekingen reageren soms goed op antibiotica, maar hebben de neiging steeds terug te komen, vooral wanneer er belemmeringen van de urine-afvloed bestaan. Speciaal vrouwen hebben vaak last van blaasontstekingen. Meer dan 20% van alle vrouwen hebben jaarlijks een of meerdere malen een blaasontsteking, indien niet behandeld, kunnen urineweginfecties chronisch worden en uiteindelijk de hoger gelegen urinewegen en de nieren aantasten en nierbeschadigingen veroorzaken.

Het is aan te bevelen minimaal 2 x per jaar (voor- en najaar), een kuur te doen.


..
Het leven begint op het moment
waarop je je niets meer aantrekt
van wat anderen over je denken.

Plaats reactie