The Mysterious Number 40

Plaats reactie
Yves
Berichten: 586
Lid geworden op: 27-10-2010 19:21

The Mysterious Number 40

Bericht door Yves » 09-01-2012 06:21

Ik vind gelijk niet direct een topic voor deze maar deze lijkt me dan het meest geschikt..

AfbeeldingHet getal 40 heeft een krachtige betekenis in veel spirituele tradities en in vele culturen. In het algemeen nummer 40 vertegenwoordigt een toestand van zuivering, of "decantatie", waar er een duidelijke scheiding tussen stoffen, dat wil zeggen de lagere vibratie enen en de hogere vibratie die.

In de traditionele alchemie, is er een vermelding voor de 40 dagen filosofische als een aanbevolen periode van zuivering, zuivering en verfijning van de zintuigen voorafgaand aan transmutatie werk.

In de christelijke traditie, de vastentijd is de periode van het kerkelijk jaar van Aswoensdag tot Pasen. De traditional doel van de vastentijd is de voorbereiding van de gelovige - door middel van gebed, bekering, het geven van aalmoezen en zelfverloochening - voor de jaarlijkse herdenking tijdens de Heilige Week van de dood en opstanding van Jezus, die de gebeurtenissen in verband met het lijden van Christus herinnert en culmineert in Pasen, de viering van de opstanding van Jezus Christus.


Afbeelding

De Bijbel zelf is gevuld met passages die het getal 40 genoemd als een benchmark van diepe transformatie [1] . De 40 dagen van de vloed, de veertig dagen dat Mozes en Elia besteed aan de bergen, de 40 jaar van de pelgrimstocht van de Israëlieten in de woestijn, en ook de veertig dagen meester Jezus besteed aan gebed en vasten voordat hij begon zijn publieke missie. Daarnaast laten we niet de 400 jaar van de duurzaamheid van de Israëlieten in Egypte vergeten. In de Bijbel, het getal 4 symboliseert het stoffelijke Heelal en de nullen dat het aantal volgen, zijn belangrijk om de tijd weer te geven in ons leven, de uitdagingen en moeilijkheden die overwonnen moet worden.

In elk heilig lezen van oude tradities, zien we de vermelding van de 40 dagen als voorlopers in het creëren van een gunstig klimaat voor verandering en de diepe voorbereiding van het hart door middel van zuivering van de oude en van de obstakels om een nieuwe set van instructies ontvangen en voorbereiding voor een nieuwe fase in het leven. Dus de 40 dagen van de vasten is ook verbonden met de Babylonische godin Astarte / Astarte / Ishtar (de oorsprong van het woord Pasen), en de aanbidding van Tammuz [2] . In tegenstelling tot vasten en het vasten traditie die niet noodzakelijk expliciet in de Schriften, beide verwijzingen naar Tammuz en de verering van de zon is te vinden in de Schrift [3] .


Afbeelding

"Oorspronkelijk, zelfs in Rome, Lent, met de voorafgaande brasserijen van het carnaval, was geheel onbekend, en zelfs wanneer het vasten vóór de christelijke Pasch werd noodzakelijk, het was langzaam stappen die in dit verband, kwam om te voldoen om het ritueel van het heidendom. Wat kan zijn geweest in de periode van vasten in de rooms-katholieke kerk voor de zitting van het Concilie van Nicea niet erg duidelijk zichtbaar, maar voor een aanzienlijke periode na dat de Raad, we hebben duidelijk bewijs dat zij geen drie weken overschrijden. De woorden van Socrates, het schrijven over dit onderwerp, omstreeks het jaar 450, zijn deze: \Zij die leven in de prinselijke stad Rome snel bij elkaar voor Pasen drie weken, met uitzondering van de zaterdag en de dag des Heren. " Maar eindelijk, toen de verering van Astarte steeg in de ascendant, werden maatregelen genomen om de hele Chaldeeuwse Lent van zes weken of veertig dagen, maakte het noodzakelijk op alle binnen het Romeinse rijk van het Westen. De weg was voorbereid op deze door de Raad gehouden op Aurelia in de tijd van Hormisdas, bisschop van Rome [514-523], over de jaren 519, waarin bepaald dat de vastentijd moet plechtig worden gehouden voor Pasen. Het was met het oog op, zonder twijfel, de uitvoering van dit besluit dat de kalender was, een paar dagen na, aangepast door Dionysius. "


"De legende wil dat Tammuz werd gedood door een wild zwijn toen hij veertig jaar oud. Hislop wijst erop die veertig dagen-een dag voor elk jaar dat Tammuz had geleefd op aarde - werden gereserveerd op "wenen voor Tammuz." In oude tijden deze veertig dagen werden waargenomen met huilen, vasten en zelfkastijding - om opnieuw te winnen zijn gunst - zodat hij zou voortkomen uit de onderwereld en de oorzaak lente te beginnen. Deze viering was niet alleen bekend in Babylon, maar ook bij de Feniciërs, Egyptenaren, Mexicanen, en voor een tijd, zelfs onder de Israëlieten. " [4]

In de hindoe-traditie, het woord Chalisa betekent "veertig vers" gebed. Het is afgeleid van het Hindi woord \chalis ", wat 40 betekent. In een Chalisa, zijn de handelingen en daden od goden herinnerd in deze verzen aan de toegewijde hulp om te mediteren over rechtvaardige en nobele kwaliteiten.

Yves
Berichten: 586
Lid geworden op: 27-10-2010 19:21

Bericht door Yves » 09-01-2012 06:22

[1] Het regende veertig dagen en nachten: Gen 7:04, 12.

Veertig dagen na waarneming van de toppen van de bergen, Noah uiteengezet een raaf en een duif: Gen 8:6-7.

Joseph rouwde de dood van zijn vader Jakob voor een periode van 40 dagen: Gen 49:33 - Gen 50:3.

Mozes op de Sinaï voor 40 dagen: Exo 24:18, 34:28, Deu 9:9-11.

Mozes pleit voor Israël 40 dagen op de Sinaï: Deu 9:18-25, 10:10.

Kanaän bespioneerd voor 40 dagen: Num 13:25, 14:34.

Goliath hoonde Israël voor 40 dagen: 1 Sam 17:16.

Elia vastte en reisde naar Horeb voor 40 dagen: 1 Koningen 19:8.

Ezechiël droeg de ongerechtigheid van Juda voor 40 dagen: Eze 04:06.

Jona waarschuwde Nineve van het oordeel in 40 dagen: Jona 3:4.

Jezus vastte in de woestijn voor 40 dagen: Matt 4:02, Marcus 01:13, Lucas 04:02.

Jezus werd gezien voor 40 dagen na Zijn kruisiging: Handelingen 1:3.

[2] De wenende van Tammuz is verbonden met heidense zon aanbidding. Merk op dat de vastentijd is een beweegbare naleving, aangesloten op en voorafgaand aan het feest van Pasen. Pasen wordt gevierd op een dag alleen opgeven door de Rooms-Katholieke Kerk, en niet de Bijbel, en wordt vastgesteld op basis van de zon en de lente-of lente-equinox.

[3] Ezechiël 08:14 En hij bracht mij naar de deur van de poort van het huis des HEEREN, die naar het noorden is, en ziet, er zat vrouwen huilen voor Tammuz.

Ezechiël 08:16 En hij bracht mij tot het binnenste voorhof van het huis des HEEREN, en ziet, aan de deur van de tempel des HEEREN, tussen het voorhuis en het altaar, waren omtrent vijf en twintig mannen, met hun rug naar de tempel des HEEREN, en hun aangezichten naar het oosten, en zij aanbaden de zon in de richting van het oosten.

2 Ki 23:13 En de hoge plaatsen, die voor Jeruzalem, die op de rechterhand van de berg van de corruptie, die Salomo, de koning van Israël, gebouwd had voor Astoreth de gruwel van de Sidoniërs, en voor Kamos, het verfoeisel der Moabieten , en voor Milchom de gruwel van de kinderen Ammons, heeft de koning verontreinigen.

[4] Bron: The Two Babylons, door Alexander Hislop, de tweede Amerikaanse editie, 1959, gepubliceerd in Amerika door Loizeaux Brothers, pagina\s 106, 107. En Babylon Mysterie Religie, door Ralph Edward Woodrow, Copyright 1966, 1992 afdrukken, pagina 139.

Source: http://humanityhealing.net (http://s.tt/158kG)

dolfijntje
Berichten: 1436
Lid geworden op: 25-10-2010 18:04

Bericht door dolfijntje » 09-01-2012 07:28

voor mij staat die goed hoor :) en numerologie hebben we niet :wink:

moet ook dikwijls eens bedenken waar je wat onder kan zetten hoor, soms kan het onder meerdere

liefs

Plaats reactie